Visita al banc d'Espanya i a la borsa de Barcelona

Enviat per admin el dt., 28/05/2019 - 10:16

"El passat 25 d’abril vam fer la visita al banc d’Espanya i a la borsa de Barcelona. La sucursal del banc està situada en un costat de la plaça Catalunya. Allà es fan operacions de canvi de pessetes per euros, recollida de bitllets i monedes falses, canvi de bitllets deteriorats, etc. La borsa, per altra banda, la trobem al Passeig de Gràcia. Allà es fa una negociació en exclusiva de les accions i els valors convertibles.

Durant la visita al banc d’Espanya vaig aprendre les característiques que ha de tenir un bitllet per no ser fals, ens van ensenyar a identificar els vertaders. També vaig aprendre que de cara al futur quasi totes les operacions amb diners es faran a través d’internet. A la borsa de Barcelona, en canvi, vaig aprendre què era l’ÍBEX 35 i la prima de risc. L’IBEX 35 és l’índex borsari de referència d’àmbit espanyol i el seu seguiment proporciona una idea de l’evolució de la borsa espanyola en un període determinat de temps. La prima de risc és la remuneració addicional que s’ha d’oferir per tal d’induir-lo perquè inverteixi en un projecte arriscat en lloc de fer una inversió segura. També ens van ensenyar el moviment de la borsa en diferents bancs d’arreu del món, si aquesta pujava o baixava.

A la visita al banc vam estar asseguts i l’explicació que van fer va ser bastant llarga. La informació que explicaven era molta i ho van fer massa ràpid. Durant la visita a la borsa estàvem de peu, però no va durar més de mitja hora i no es va fer tant llarg. Tot i així cal dir que molta de la informació que ens van donar ja l’havíem treballat abans a classe i la portàvem bastant fresca.

Crec que les dues visites van ser molt interessants. També crec que tot el que ens van ensenyar, o la majoria de coses, ens seran molt útils al futur alhora de fer operacions bancàries o qualsevol cosa relacionada amb l’economia."

Maria Vilar, de 1rY